CONTINENTAL TYRE MELANCARKAN KEMPEN PEMERIKSAAN KESELAMATAN TAYAR HARI RAYA 2015

01/06/2015
  • Continental Tyre PJ Malaysia Sdn Bhd menganjurkan Kempen Pemeriksaan Keselamatan Tayar  Hari Raya 2015 bersama dengan Shell Malaysia Trading Sdn Bhd dari Jun 12 hingga Julai 5.

• Continental bertujuan untuk mendidik kepentingan penyelenggaraan tayar yang betul untuk memastikan keselamatan jalan raya di kalangan pemandu umum.

Jun 1, 2015, Continental Tyre PJ Malaysia Sdn Bhd, Selangor - Kempen Pemeriksaan Keselamatan Tayar  Hari Raya 2015, yang dianjurkan bersama oleh Continental Tyre PJ Malaysia Sdn Bhd dan Shell Malaysia Trading Sdn Bhd, dijadualkan dari 12 Jun hingga 5 Julai 2015, bertujuan untuk mendidik pemandu kenderaan umum untuk memupuk tabiat keselamatan tayar dan mengutamakan penyelenggaraan tayar kenderaan untuk memastikan perjalanan "balik kampung" yang selamat.

Yang merasmikan pelancaran acara ini di Continental Tyre PJ Malaysia Sdn Bhd adalah En. Benoit Henry, Naib Presiden Eksekutif Rantau  Asia Pasifik Tayar Trak, Unit Perniagaan CVT dan Ketua Pegawai Eksekutif Continental Tyre Malaysia Sdn Bhd; En. Cameron Wilson, Naib Presiden Pemasaran & Jualan PLT & TT Malaysia, Continental Tyre PJ Malaysia Sdn Bhd, dan Tuan Haji Jasmi bin Yusoff, Pengarah Bahagian Polisi dan Inovasi, Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR).

Tujuan pelancaran ini adalah untuk memupuk & mengingatkan pemandu umum tentang kepentingan penyelenggaraan tayar yang betul untuk memastikan keselamatan jalan raya bagi mereka dan pengguna jalan raya yang lain semasa musim perayaan Hari Raya. "Kami percaya bahawa dengan menjalankan Kempen Pemeriksaan Keselamatan Tayar  Hari Raya 2015 akan membantu kerajaan dalam mempromosikan kesedaran keselamatan jalan raya dan akan mengurangkan kemalangan jalan raya semasa musim perayaan." Kata Encik Cameron Wilson, Naib Presiden Pemasaran & Jualan PLT & TT Malaysia, Continental Tire PJ Malaysia Sdn Bhd.

Encik Cameron Wilson menambah "Tekanan tayar yang betul dan kedalaman tapak yang mencukupi adalah penting untuk memastikan pemanduan yang selamat. Tanpa langkah-langkah ini, jarak berhenti kecemasan akan menjadi lebih lama lagi dan isu ini akan meningkatkan lebih banyak kemalangan pada kelajuan impak yang lebih tinggi. Jadi dengan jelas, tekanan tayar yang betul, kedalaman tapak yang mencukupi serta memilih tayar berkualiti seperti Continental boleh menentukan perbezaan antara hidup dan mati. "

Kempen Pemeriksaan Keselamatan Tayar  Hari Raya 2015, acara sulung yang dianjurkan bersama Shell Malaysia Trading Sdn Bhd, satu inisiatif tanggungjawab sosial korporat, melengkapkan usaha Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR) untuk menggalakkan kesedaran dan pendidikan keselamatan jalan raya. Untuk mewujudkan kesedaran ini, Continental Tyre PJ Malaysia Sdn Bhd akan mengadakan pemeriksaan keselamatan tayar dan demonstrasi penjagaan tayar di 21 stesen minyak Shell di seluruh negara.

Selain itu, peserta Kempen Pemeriksaan Keselamatan Tayar  Hari Raya 2015 akan menerima buku kecil dari Continental Tyre PJ Malaysia Sdn Bhd yang memaparkan tip penyelenggaraan tayar, hadiah premium Continental dan baucar RM50 untuk pembelian tayar Continental.

Continental Tyre PJ Malaysia Sdn Bhd akan mengadakan Kempen Pemeriksaan Keselamatan Tayar  Hari Raya 2015 di stesen minyak Shell bermula dari 12 Jun, 12 petang hingga 6 petang, Jumaat hingga Ahad. Untuk maklumat lanjut mengenai lokasi Shell, sila lawat https://www.facebook.com/continental.malaysia.

Continental mengembangkan teknologi pintar untuk pengangkutan penumpang dan barangan mereka. Sebagai rakan kongsi yang boleh dipercayai, pembekal automotif antarabangsa, pengeluar tayar, dan rakan industri kami membekalkan penyelesaian yang mampan, selamat, selesa, individu dan berpatutan. Pada tahun 2013, syarikat ini menjana jualan sebanyak € 33.3 bilion dengan lima bahagian, Cesi & Keselamatan, Bahagian Dalaman, Powertrain, Tayar, dan ContiTech. Continental sekarang menggunakan lebih dari 189,000 orang di 49 negara. www.continental-corporation.com

Bahagian Tayar Continental kini mempunyai 24 lokasi pengeluaran dan pembangunan di seluruh dunia. Barisan produk yang luas dan pelaburan berterusan dalam R & D (Penyelidikan dan Pembangunan) membuat sumbangan besar kepada mobiliti yang berkos efektif dan mementingkan ekologi. Sebagai salah satu pengeluar tayar terkemuka di dunia dengan lebih daripada 44,000 pekerja, Bahagian Tayar mencapai jualan sebanyak € 9.6 bilion pada 2016.