CONTINENTAL MELANCARKAN PROGRAM PENAJAAN HIDUPAN LIAR

03/08/2015

3 Ogos 2015, Zoo Kebangsaan, Selangor - Kesedaran dan penghayatan kepelbagaian hidupan liar di sekeliling kita boleh menyumbang kepada minat sepanjang hayat dalam hidupan liar, pemuliharaan dan perlindungan alam sekitar dan inilah yang syarikat ini cuba memupuk di kalangan pekerja dan orang awam.

Continental Tyre PJ telah mengambil langkah pertama untuk melibatkan diri dalam program penajaan hidupan liar dengan menaja kuda kecil dari Zoo Kebangsaan. Bagi organisasi perkilangan yang berpangkalan di Jerman, tanggungjawab sosial korporat bukan sekadar menaja haiwan tetapi proses yang berterusan untuk memupuk kepentingan pemuliharaan hidupan liar di kalangan pekerja dan sokongan terhadap inisiatif alam sekitar.

Organisasi telah mengambil langkah ini sebagai ikrar kepada hidupan liar dan pemuliharaan alam sekitar. Kami telah merancang pelbagai aktiviti selepas sidang akhbar yang akan menjadi usaha kami selama setahun untuk mewujudkan kesedaran di mata orang ramai dan pelanggan kami dari segi menghayati hidupan liar.

Kuda mewakili tanda dagangan, tradisi dan kebanggaan syarikat kami. Haiwan yang menjadi identiti Continental merupakan yang terbaik dalam kualiti seperti ketangkasan dan kelajuan kuda merujuk kepada ciri-ciri syarikat. Simbol kuda mewakili tradisi kekal lama. Ia adalah tanda dagangan syarikat yang berdaftar.

Pengurus Loji, Patrick Haarmann dalam ucapannya semasa sidang akhbar yang diadakan di Zoo Kebangsaan menyatakan "Tujuan kami adalah untuk mempromosikan keharmonian antara manusia dan alam sekitar dan kami yakin bahawa penajaan hidupan liar ini akan menjadi langkah penting kepada banyak aktiviti CSR yang telah kami rancangkan di masa depan ".

Majlis tandatangan ini juga disaksikan oleh Ketua Sumber Manusia, Ahmad Kamal Samsuddin dan Naib Presiden Pemasaran & Penjualan PLT & TT Malaysia, Cameron Wilson.

Acara ini bermula dengan pembukaan utama oleh Pengurus Loji dan Naib Presiden Pemasaran & Jualan PLT & TT, gimmick pelancaran yang menampilkan kuda dan majlis tandatangan dengan Zoo Kebangsaan.

Continental mengembangkan teknologi pintar untuk pengangkutan penumpang dan barangan mereka. Sebagai rakan kongsi yang boleh dipercayai, pembekal automotif antarabangsa, pengeluar tayar, dan rakan industri kami membekalkan penyelesaian yang mampan, selamat, selesa, individu dan berpatutan. Pada tahun 2013, syarikat ini menjana jualan sebanyak € 33.3 bilion dengan lima bahagian, Cesi & Keselamatan, Bahagian Dalaman, Powertrain, Tayar, dan ContiTech. Continental sekarang menggunakan lebih dari 189,000 orang di 49 negara. www.continental-corporation.com

Bahagian Tayar Continental kini mempunyai 24 lokasi pengeluaran dan pembangunan di seluruh dunia. Barisan produk yang luas dan pelaburan berterusan dalam R & D (Penyelidikan dan Pembangunan) membuat sumbangan besar kepada mobiliti yang berkos efektif dan mementingkan ekologi. Sebagai salah satu pengeluar tayar terkemuka di dunia dengan lebih daripada 44,000 pekerja, Bahagian Tayar mencapai jualan sebanyak € 9.6 bilion pada 2016.