Pengembaraan Merentas Benua #LIVE2DRIVE dengan Tayar Continental Malaysia

15/03/2017

Pengembaraan Merentas Benua #LIVE2DRIVE dengan Continental Tyres Malaysia

• Continental Tyre Malaysia membuat rekod melalui inisiatif lintas negara melalui pengembaraan peminat VW Malaysia

• 4 Kenderaan VW Klasik membuat perjalanan dari Malaysia ke Jerman

• Amal jariah kepada golongan kanak-kanak di setiap perhentian

Kuala Lumpur, 15 Mac. Continental Tyre Malaysia (CTM) bekerjasama dengan profesional tempatan dalam membuat pengembaraan yang tidak dapat dilupakan iaitu merentasi benua bermula dari Malaysia ke Jerman. Perjalanan itu akan mengambil masa 6 bulan bermula dari bulan Mac hingga akhir Ogos dengan anggaran perjalanan sepanjang 27,000km merentasi 20 negara melalui China, Mongolia, lebuh raya Trans-Siberia, Eropah dan akhirnya sampai ke Hessisch Oldendorf, Jerman untuk pameran Volkswagen Vintage yang terbesar. Objektifnya adalah untuk memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk mengembara ke seluruh negara melalui kenderaan dan memberi kembali kepada masyarakat menerusi pelbagai inisiatif amal.

5 kru dengan 10 tahun pengalaman dalam perjalanan di seluruh Asia Tenggara dan adalah pemimpin pendapat utama dalam komuniti kenderaan klasik VW di Asia Tenggara. CTM menyokong perjalanan mereka untuk mewujudkan kesedaran tentang keteguhan dan ketahanan tayar Continental menerusi pelbagai terrain dan jalan yang akan diguna oleh krew di 20 negara. Tambahan pula, CTM menyokong dan menggalakkan pelbagai inisiatif amal dari kru #Live2Drive melalui perjalanan mereka.

"Kami amat teruja untuk menyokong pengembaraan # LIVE2DRIVE dan sumbangan mereka kepada masyarakat di sepanjang jalan. Tayar Continental adalah jenama tayar yang dipercayai di seluruh dunia untuk kualiti, prestasi dan teknologi Jerman.

Continental Tyre Malaysia menginginkan yang terbaik untuk pasukan #Live2Drive dalam perjalanan mereka yang menarik. "Kata Encik Cameron Wilson, Pengarah Urusan CTM.

Continental mengembangkan teknologi pintar untuk pengangkutan penumpang dan barangan mereka. Sebagai rakan kongsi yang boleh dipercayai, pembekal automotif antarabangsa, pengeluar tayar, dan rakan industri kami membekalkan penyelesaian yang mampan, selamat, selesa, individu dan berpatutan. Pada tahun 2016, perbadanan itu menjana jualan sebanyak € 40.5 bilion dengan lima bahagian, Cesi & Keselamatan, Bahagian Dalaman, Powertrain, Tayar, dan ContiTech. Continental sekarang menggunakan lebih dari 220,000 orang di 56 negara.www.continental-corporation.com

Bahagian Tayar Continental kini mempunyai 24 lokasi pengeluaran dan pembangunan di seluruh dunia. Barisan produk yang luas dan pelaburan berterusan dalam R & D (Penyelidikan dan Pembangunan) membuat sumbangan besar kepada mobiliti yang berkos efektif dan mementingkan ekologi. Sebagai salah satu pengeluar tayar terkemuka di dunia dengan lebih daripada 50,000 pekerja, Bahagian Tayar mencapai jualan sebanyak € 10.7 bilion pada 2016.

Tayar Kenderaan Komersil

Tayar Kenderaan Komersil Continental adalah salah satu pengeluar terbesar trak, bas dan tayar khusus komersil di seluruh dunia. Unit perniagaan terus berkembang dari pengeluar tayar tulen ke pembekal penyelesaian, menawarkan pelbagai produk, perkhidmatan dan penyelesaian yang berkaitan dengan tayar.