Pembukaan Pusat Kerete Penumpang BestDrive Continental di Johor Bahru, Malaysia

23/09/2015

September 23, 2015, Johor Bahru - Chong Heng Tyres Enterprise, Pusat Kereta Penumpang BestDrive Continental dengan kerjasama Continental Tyre PJ Malaysia Sdn Bhd (CTM) telah dibuka di Johor Bahru, Malaysia pada 23 September 2015.

"Pusat Kereta Penumpang BestDrive Continental menggalakkan rakan kongsi kami dengan keupayaan untuk menggunakan jenama ini untuk menjadi sebagai peniaga tayar khusus untuk segmen pelanggan premium, di mana jenama premium kami menarik pelanggan premium; rangkaian global kami membekalkan produk premium; dan kami mempunyai sokongan pemasaran yang memudahkan usaha jualan premium. Dengan ini, kami menyediakan kepakaran dan nasihat untuk penyediaan konsep kedai BestDrive Continental premium, susun atur kedai dan persekitaran tayar yang mesra pelanggan dan perkhidmatan kereta." Kata Encik Cameron Wilson, Naib Presiden Pemasaran & Jualan PLT & TT Malaysia, CTM semasa majlis perasmian Chong Heng Tyres Enterprise.

Seiring dengan konsep pusat BestDrive, Chong Heng Tyres Enterprise menyediakan perkhidmatan yang lebih komprehensif berbanding dengan kedai runcit automotif biasa. Mereka menawarkan pelbagai jenis tayar Continental untuk kereta penumpang dan trak ringan untuk pelanggan yang mencari tayar premium, termasuk pemilik kenderaan berprestasi tinggi yang mempunyai keperluan yang lebih tinggi, baik dari segi produk dan perkhidmatan. Dengan jenama Dunlop & Viking yang lengkap, mereka juga mempunyai pelbagai produk untuk semua pengguna kenderaan Malaysia. Mereka menawarkan pelbagai perkhidmatan seperti penjajaran roda, keseimbangan, inflasi gas nitrogen serta pembaikan tayar oleh pasukan pakar terlatih dan profesional menggunakan peralatan terkini. Di samping itu, mereka adalah Inspektor Tayar yang Diluluskan oleh Continental (CATI) yang menyediakan tuntutan segera apabila pelanggan memerlukan tayar untuk diperiksa serta-merta dan keputusan perlu disediakan di tempat yang sama, pada masa yang sama.

Pusat BestDrive, Chong Heng Tyes Enterprise adalah lebih selesa dan luas dengan perkhidmatan percuma yang tersedia supaya pelanggan dapat menikmati masa yang menyenangkan ketika menunggu pemeriksaan kereta mereka oleh profesional dan ia adalah tempat yang baik untuk peminat kereta untuk berborak tentang kereta mereka:

Tontonan Astro 65" TV Curve

Sambungan internet Wi-Fi

Minuman

Pemeriksaan keselamatan dan penyelenggaraan 10 mata

Peringatan perkhidmatan

Bilik tetamu berhawa dingin

"Di Pusat Kenderaan Penumpang BestDrive Continental, pelanggan akan merasai pengalaman membeli-belah yang unik. Dengan pembukaan Chong Heng Tire Enterprise, kami kini telah menubuhkan sebanyak 21 Pusat Kenderaan Penumpang Continental BestDrive di seluruh Malaysia." En. Cameron Wilson menambah.

Chong Heng Tyre Enterprise memulakan perniagaan peruncitan tayar pertama mereka pada tahun 1985 di Taman Sentosa, Johor Bahru di sebuah kedai runcit kecil yang mengendalikan pelbagai jenis tayar. Disebabkan Pembangunaan perniagaan yang pesat, mereka membuka sebanyak 3 cawangan dalam tempoh 30 tahun dan telah dinaiktarafkan untuk menjadi ahli keluarga Pusat Kenderaan Penumpang BestDrive Continental pada tahun ini." Kami dengan bangganya menjadi rakan kerjasama dengan Continental, pengeluar tayar terkemuka di Jerman dan Eropah, untuk mengembangkan perniagaan kami bersama-sama. Dengan menawarkan produk yang terbaik dari Continental dan komitmen mereka untuk menambahkan kualiti di pasaran Malaysia, saya percaya perkongsian kami akan memberikan kelebihan daya saing bagi menjana manfaat sinergi bagi kedua-dua, Chong Heng Tyres Enterprise dan Continental Tyre PJ Malaysia Sdn Bhd. " Bon Chong Heng, Pengarah Urusan Chong Heng Tyres Enterprise.

Continental mengembangkan teknologi pintar untuk pengangkutan penumpang dan barangan mereka. Sebagai rakan kongsi yang boleh dipercayai, pembekal automotif antarabangsa, pengeluar tayar, dan rakan industri kami membekalkan penyelesaian yang mampan, selamat, selesa, individu dan berpatutan. Pada tahun 2015, syarikat ini menjana jualan sebanyak € 39.2 bilion dengan lima bahagian, Cesi & Keselamatan, Bahagian Dalaman, Powertrain, Tayar, dan ContiTech. Continental sekarang menggunakan lebih dari 218,000 orang di 55 negara. www.continental-corporation.com

Bahagian Tayar Continental kini mempunyai 24 lokasi pengeluaran dan pembangunan di seluruh dunia. Barisan produk yang luas dan pelaburan berterusan dalam R & D (Penyelidikan dan Pembangunan) membuat sumbangan besar kepada mobiliti yang berkos efektif dan mementingkan ekologi. Sebagai salah satu pengeluar tayar terkemuka di dunia dengan lebih daripada 50,000 pekerja, Bahagian Tayar mencapai jualan sebanyak € 10.7 bilion pada 2016.