Beriang-ria dengan Continental di Karnival "Your Whee-lly Fun Day"

05/05/2017

Beriang-ria dengan Continental di Karnival “Your Whee-lly Fun Day”

• Hari penuh keseronokan dengan permainan dan aktiviti untuk seluruh keluarga

• Karnival pertama yang dihoskan oleh Continental Tyre Malaysia untuk mewujudkan kesedaran keselamatan tayar melalui pelbagai aktiviti untuk orang ramai

Kuala Lumpur, 5 Mei. Tayar Continental PJ Malaysia Sdn Bhd (CTM) menjadi tuan rumah karnival pertama untuk pelanggan. Karnival ini diadakan di 3 hujung minggu di 3 tempat di Semenanjung Malaysia. Yang pertama akan diadakan di Auto City Juru, Pulau Pinang pada 6 & 7 Mei, diikuti oleh New Wing 1 Utama, Bandar Utama pada 13 Mei & 14 Mei dan akhirnya di Angsana Mall, Johor Bahru pada 20 dan 21 Mei.

Your Whee-lly Fun Day terdiri daripada beberapa aktiviti seperti sudut kanak-kanak dan sudut wanita di mana pelawat masing-masing dapat mengambil bahagian dalam pelbagai cabaran untuk memenangi hadiah percuma. Lebih-lebih lagi, dengan pembelian minimum dua tayar Continental dari 1 April dan seterusnya, pelawat akan mendapat pengalaman memandu eksklusif di acara itu sendiri dan berpeluang untuk cabutan bertuah. Pameran tayar ComfortContact CC6 dan UltraContact UC6 yang baru akan berfungsi sebagai kios maklumat yang menerangkan ciri-ciri tayar masing-masing. Pemeriksaan keselamatan tayar percuma juga dibekalkan kepada pelawat oleh anggota kru Continental dan mereka juga boleh membeli tayar di tempat yang sama. Pelbagai hadiah daripada Hot FM dan ONE FM Radio untuk pelawat apabila mereka muncul di lokasi 1 Utama dan Johor Bahru.

Karnival ini adalah idea yang kami fikirkan selama ini, semasa kami mencari cara yang lebih baik untuk berhubung dengan pelanggan kami dengan lebih dekat ladi. Oleh itu, kami menganjurkan 'Your Whee-lly Fun Day' di mana ia adalah hari yang mewujudkan kesedaran mengenai keselamatan tayar melalui cara yang menyeronokkan. Selain itu, ia adalah acara khas untuk seluruh keluarga; semua orang dialu-alukan untuk mempelajari lebih lanjut tentang jenama Continental dan apa yang kami ingin tawarkan kepada masyarakat Malaysia, "kata Encik Cameron Wilson, Pengarah Urusan Continental Tyre Malaysia. Layari www.continental-funday.com.my untuk maklumat selanjutnya.

Continental mengembangkan teknologi pintar untuk pengangkutan penumpang dan barangan mereka. Sebagai rakan kongsi yang boleh dipercayai, pembekal automotif antarabangsa, pengeluar tayar, dan rakan industri kami membekalkan penyelesaian yang mampan, selamat, selesa, individu dan berpatutan. Pada tahun 2016, perbadanan itu menjana jualan sebanyak € 40.5 bilion dengan lima bahagian, Cesi & Keselamatan, Bahagian Dalaman, Powertrain, Tayar, dan ContiTech. Continental sekarang menggunakan lebih dari 220,000 orang di 56 negara.www.continental-corporation.com

Bahagian Tayar Continental kini mempunyai 24 lokasi pengeluaran dan pembangunan di seluruh dunia. Barisan produk yang luas dan pelaburan berterusan dalam R & D (Penyelidikan dan Pembangunan) membuat sumbangan besar kepada mobiliti yang berkos efektif dan mementingkan ekologi. Sebagai salah satu pengeluar tayar terkemuka di dunia dengan lebih daripada 50,000 pekerja, Bahagian Tayar mencapai jualan sebanyak € 10.7 bilion pada 2016.

Continental adalah salah satu pengeluar utama tayar kenderaan penumpang dan trak ringan di Eropah dan pengeluar tayar kenderaan penumpang keempat terbesar di dunia dalam peralatan dan bahagian gentian yang asal. Fokus pembangunan produk jenama premium Continental adalah untuk mengoptimumkan semua ciri berkaitan keselamatan, pada masa yang sama meminimumkan rintangan bergulir.  www.continental-tyres.com.my

Tayar Kenderaan Komersil

Tayar Kenderaan Komersil Continental adalah salah satu pengeluar terbesar trak, bas dan tayar khusus komersil di seluruh dunia. Unit perniagaan terus berkembang dari pengeluar tayar tulen ke pembekal penyelesaian, menawarkan pelbagai produk, perkhidmatan dan penyelesaian yang berkaitan dengan tayar.