Produk untuk Kereta / Van / 4x4

stage_image1_lg

Tires from Continental

ContiMaxContact MC6

ContiMaxContact MC6_Product

Kereta

Musim Panas

Sporty

ContiMaxContact MC6

Apabila Prestasi MAX diambil kira. 

Fakta cepat

 • Mengurangkan jarak brek dalam keadaan basah dan kering

 • Pengendalian sporti dan tindak balas langsung dari jalan raya yang unggul

 • Memandu setiap hari dengan kombinasi sempurna jarak tempuh yang baik dan bunyi bising yang rendah


MaxContact MC6 (1)

Butiran Teknikal

Pelbagai ciri-ciri yang menjamin prestasi tertinggi.

Kawasan khusus pada reka bentuk bunga tayar MaxContact™ MC6 bertanggungjawab terhadap prestasi tinggi tayar. Ciri-ciri ini merangkumi semua empat daya arah yang diterapkan pada tapak bunga tayar.


 • Asimetri Geometri Tulang Rusuk

Sudut sokongan tulang rusuk menghalang kecendongan tulang rusuk di bawah kemudi pembelokan berat dan perubahan ketara arah kemudi, dengan demikian memastikan tindak balas membelok yang dipertingkatkan.


 • Pemanjangan Serongan Tepi

Elakkan kesan-guling tulang rusuk di arah sisi untuk bahagian sentuhan maksimum untuk mencapai cengkaman membelok dan kestabilan yang lebih baik.

 •  Pemanjangan Serongan Tepi

Elakkan kesan-guling tulang rusuk di arah sisi untuk bahagian sentuhan maksimum untuk mencapai cengkaman membelok dan kestabilan yang lebih baik.

 • Elemen Cengkaman Chevron (Chevron Grip Elements)

Prestasi yang direka Elemen Cengkaman Chevron (Chevron Grip Elements) membenarkan pengagihan tekanan walaupun semasa membelok walaupun di dalaman tayar kenderaan yang mengakibatkan cengkaman, brek dan pengendalian basah yang lebih baik.


 • Struktur Tulang Rusuk Stabil

Untuk mencapai brek kering yang lebih cepat dan daya tarikan yang cekap untuk pemecutan, tulang rusuk memanjang ini direka bentuk untuk mengelakkan gangguan distorsi dengan memindahkan kuasa-kuasa lilitan dengan ke permukaan jalan.


 • Noise Breaker 2.0

Memecah gelombang bunyi yang mengalir melalui alur untuk memastikan perjalanan dengan bunyi  bising yang rendah.
ContiMaxContact MC6_Multifuncitonal Tread

Memenuhi keperluan cengkaman yang tinggi bagi pemandu.


Polimer pelekat khas dalam komposit MaxContact™ MC6 direka khusus untuk mencapai keperluan cengkaman tinggi untuk pemandu.


Continental adalah peneraju teknologi dalam pengkompaunan. Untuk MC6 kami mnganalisis semua peringkat daya tarikan untuk mencapai cengkaman maksimum di bawah semua keadaan.

 • Mekanikal  Saling Mengunci

Bertindak pada skala mm (milimeter), menjamin hubungan utama di jalan raya dan saling mengunci bunga tayar dengan permukaan jalan pada tahap mekanikal.


 • Hysteresis

Bertindak pada skala μm, yang dihasilkan oleh ubah bentuk bahan visco-elastik pada tahap mikro disebabkan oleh kekasaran permukaan atau pergerakan lekat / gelincir tayar semasa memandu.


 •  Pelekapan

Bertindak pada skala nanometer, leka unggul ke permukaan jalan yang dicipta oleh kuasa molekul - berdasarkan 'Van-der-Waals-Forces' - yang mengikat polimer ke permukaan jalan pada paras nanometer.ContiMaxContact_MC6_Adaptive Grip Compund

Reduce tyre flexing to bring handling and high-speed stability to the next level.


Mengurangkan tayar untuk membawa pengendalian dan kestabilan kelajuan tinggi ke peringkat seterusnya.


Kekukuhan lapisan bahan Xtreme-Force MaxContact™ MC6 mengurangkan tayar yang lentur semasa membelok keras dan pada kelajuan tinggi menyediakan kawalan maksimum dan pengendalian yang lebih baik.


Dengan kelajuan atau memandu kurang sporti yang lebih rendah, kurang daya dikenakan kepada tayar. Dalam kes sedemikian, bahan pelet Xtreme-Force masih cukup fleksibel untuk memastikan perjalanan selesa di kawasan zon selesa, sementara tayar standard tidak begitu fleksibel.


Product range

Kami menggunakan kuki untuk memastikan bahawa kami memberi anda pengalaman terbaik di laman web kami. Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut atau untuk menukar tetapan kuki anda